Maak je eigen kunstwerk

Je hoeft niet te wachten maar kunt nu al beginnen! Ga naar buiten, jut op het strand of in je buurt naar schatten en maak daarvan thuis of op school iets moois. Plastic, hout, touwen, schelpen; geef het een tweede leven in een door jou of samen met klasgenoten bedacht Kustwerk. Er zijn vier categorieėn waarin je kunt meedoen: Kunst, Mode, Mechaniek en/of je kunt meebouwen aan het eerste plastic soep aquarium van Nederland! Niets hoeft; alles mag maar we hopen natuurlijk op zoveel mogelijk inzendingen!

Je hebt tot 1 november 2020 de tijd om je werkstuk in te leveren; dan worden alle werkstukken verzameld en later tentoongesteld. Bovendien maken we van alle werkstukken een foto en die kun je binnenkort terug vinden op deze website. De meest bijzondere inzendingen worden beloond met een zilte onderscheiding. Inspiratie opdoen? Kijk naar de rubrieken!

Kunstenaars gezocht!

Schuilt in jou een ware Kunstenaar?

Laat je je inspireren door de mozaļeken een grootmeester zoals Gaudi? Maak alleen of samen met klasgenoten een beeld; een mensfiguur, je eigen huisdier of een verschrikkelijk gevaarlijke piranha. Schilder een doek met zwerfaval, maak een dromenvanger van veren of ga los met zand! Alles mag! Je hebt tot 1 november 2020 de tijd om je werkstuk in te leveren.

  

Modeontwerpers gezocht!

Bepaal jij de Kustmode van de toekomst? Calvin Klein, Christian Dior, Ralph Lauren gingen je voor maar vanaf nu pak jij je kansen! Maak een plastic soepjurk, een ketting uit petflessen, een hoed van zeewier, oorbellen van doppen of schoenen van emmers! Steel de show en ontwerp je eigen mode of accessoires uit gejut materiaal. Ga helemaal los! Je hebt tot 1 november 2020 de tijd om je werkstuk in te leveren.

  

Mechaniciens gezocht!

Ben je technisch aangelegd? Heb je bewondering voor alles wat beweegt, rijdt, vliegt? Word dan een Mechanische jutter! Bouw een voertuig dat zich voortbeweegt in de wind. Maak een draaimolen uit zwerfafval. Laat een levensgrote spin uit zichzelf lopen over het strand; maak een vliegend, lopend, rennend, rijdend kustwerk en verbaas iedereen met jouw technisch Juttersinzicht! Je hebt tot 1 november 2020 de tijd om je werkstuk in te leveren.

Filmpje van Theo Jansen